Cégalapítás előttCégalapítás előtt

 

Az extra gondos cégalapítás előkészítése

 

A.) Cégalapítás adóregisztrációs és összeférhetetlenségi problémáinak tisztázása

(Ezen kérdések tisztázása nélkül a kft alapítás ügyvédi/jogi menetének elindítása a bejegyzésre nézve kockázatos!)

Az adóregisztrációs eljárás azoknak okozhat gondot, akik magánszemélyként, egyéni vállalkozóként, vagy többségi cégtulajdonosként, illetve vezető tisztségviselőként 5 M Ft-nál magasabb összegű adótartozást halmoztak fel az elmúlt 5 évben. Szintén problémát okozhat az adóregisztráció azoknak, akiknek egy, vagy több cégét tartozás, vagy súlyos mulasztás miatt a Cégbíróság megszüntetési eljárás keretében törölte.

Az adóregisztráció kérdéseit részletesen tanulmányozhatja itt: http://cegproblemak.hu/adoregisztracio

Az összeférhetetlenség azoknak okozhat problémát, akik az elmúlt években büntetett előéletűek voltak, vagy azoknak, akiket foglalkozástól eltiltottak.

Az összeférhetetlenség kérdéseit részletesen tanulmányozhatja itt: http://cegproblemak.hu/osszeferhetetlenseg

 

B.) Adó és járulék-tervezés/megtakarítás milliókat jelentő szempontjai

 

(Ezen kérdések helyes vagy helytelen megválaszolása jelenti a MILLIÓKAT ÉRŐ KÜLÖNBSÉGET kft alapítás és kft alapítás között!)

Cégalapítás – kft alapítás – előtt célszerű előre megtervezni az adózás legfontosabb kérdéseit, várhatóan legnagyobb tételeit (Áfa, Társasági adó, járulékok stb.). Igen! Sokan nem tudják, de az adók és járulékok jelentős része előre tervezhető!!! Egy okos – gondos – felelős vállalkozó addig nem indítja meg a kft alapítás ügyvédi/jogi menetének teendőit, amíg a vállalkozása lehetőségeihez kapcsolódó legális adó és járulék megtakarítási lehetőségeket nem tárta fel! Megismételjük, hogy:

 

A cégalapítás nem a cégalapítás (ügyvédi/jogi) megindításával kezdődik!

 

Kérje ki tanácsunkat és tudja meg, hogyan spórolhat meg évente kb. 1,2 M Ft adót és kb. 900e Ft járulékot! Kérje ki tanácsunkat és tudja meg, hogy miért lehet fontos az alaptőke összege adózási szempontból! Kérje ki tanácsunkat és tudja meg, hogy az Ön esetében elegendő-e a cégtörvény szerinti iratmintával elkészíteni a társasági szerződést vagy egyedi-testreszabott társasági szerződésre van szükség!  Kérje ki tanácsunkat és tudja meg, hogyan takaríthat meg járulékokat a cég munkatársainak kiválasztásával! Spórolja meg, nyerje vissza a kft alapítás költségeinek 20-30 szorosát! A legális adó és járulék megtakarítás szempontjainak megismeréséhez kattintson ide: http://cegproblemak.hu/ado-es-jarulek-tervezes

(Jó, ha tudja, hogy világszerte az újonnan alakult cégek 80 %-a az alapítást követő 1 éven belül tönkremegy, ellehetetlenül. Ennek egyik oka az adótervezés hiánya, illetve a rossz adótervezés: a cégalapítást követő első időszakban a legtöbb cég sokkal nagyobb adó és járulékterhelést visel, mint amennyit  az üzletmenet ezen korai szakaszában elbírna.)

 

C.) Üzleti tervezés kérdései

 

(Ezen kérdések megválaszolása nélkül a kft-t meg lehet alapítani, de nem biztos, hogy érdemes!)

A cégalapítás előtt mindenképp térképezze fel leendő vállalkozásának üzleti – megvalósítási környezetét, feltételeit (az alap koncepció és annak piaci, pénzügyi, tárgyi személyi stb. feltételei)! A sikeres üzlet indítás szempontjait tanulmányozhatja itt: http://cegproblemak.hu/uzleti-tervezes

Fenti kérdések/témakörök tisztázására kérje tanácsadásunkat!

 

Segítünk:

06-1-410-7997