Adóellenőrzések eredményes menedzseléseAdóellenőrzések eredményes menedzselése a Céghmester szakmai csapatával

Miben segít a Céghmester adóellenőrzés, illetve hatósági ellenőrzés esetén?

  1. Váratlan helyszíni ellenőrzéshez kapcsolódó telefonos segítségnyújtás
  2. Írásbeli / szóbeli nyilatkozattétel esetén:
  • Megvizsgáljuk, hogy a kérdések nem jogszabálysértőek-e
  • Segítünk a kérdések értelmezésében és megválaszolásában
  • Felkészítjük a szóbeli nyilatkozattétel nehézségeire
  1. Észrevételek / fellebbezések, egyéb jogorvoslati eljárások:
  • A megállapítások jogi értelmezése – Baj van vagy nincs baj
  • A JOGI teendők, illetve stratégia összeállítása
  • Teljes körű ügyvédi-jogi képviselet biztosítása
  • Beadványok határidőre történő elkészítése és beadása

Fentiekben, illetve fentiek koordinálásában segítünk szakmai csapatunkkal, mely több hozzáértő ügyvédet, könyvelőt, könyvvizsgálót, adószakértőt tömörít.

Információ, időpont egyeztetés:

Ardai Attila               Telefon: +36-20-949-2069

Melyek a legnagyobb, leggyakoribb hibák, melyeket a vállalkozók (és sajnos a könyvelőik is) leggyakrabban elkövetnek?

Top hiba 1#: Mind a jogkövetési vizsgálatot, mind a (tételes) adóellenőrzést az ügyfél (és sajnos legtöbb könyvelő – tévesen) számviteli kérdésnek tekinti, nem pedig jogi kérdésnek, melynek igen komoly tétje van, ezért rábízzák a könyvelőre, értsd: csak a könyvelőre! A legsúlyosabb hiba, amit vállalkozó jogkövetési vizsgálatnál és / vagy adóellenőrzésnél elkövethet, ha nem bíz meg a folyamat elején hozzáértő ügyvédet is, aki ismeri az eljárás jogi menetét, aki a ismeri a NAV ellenőrzési rutinját és jogilag vezényli, leköveti az ellenőrzés teljes folyamatát.

Az, hogy a könyvelők nem rendelkeznek megfelelő jogi szemlélettel és gondolkodással, nem kizárólag az ő hibájuk. A Céghmester egyik kiemelt munkatársa mérlegképes könyvelői képzésre jár. Ő mesélte, hogy a jogot oktató tanár kifejezetten elnagyolta – elkomolytalankodta a jogi tantárgy tanítását azzal, hogy “erre Önöknek úgysem lesz szükségük”. Ennyit a könyvelők jogi képzéséről!

Top hiba 2#: Nem venni komolyan a jogkövetési vizsgálatot, elhinni, hogy az egy „semmiség”, ahogy a könyvelők többsége – tévesen és helytelenül – állítja.

A jogkövetési vizsgálat egy „előszűrés”, egy „elővizsga”! Aki ezen megbukik, az megy (tételes) adóellenőrzésre, ahol súlyos összegekbe kerülhet a jogkövetési vizsgálat félvállról vétele. Fontos tudni, hogy míg a jogkövetési vizsgálat esetén lehetőség van korrekcióra és a hatósággal való együttműködésre, addig az adóellenőrzés során ezekre már nincs jogi lehetőség.

(A jogkövetési vizsgálat pont az ellenkezője az egyetemi ZH-knak, ahol az mehet csak vizsgázni, akinek sikeres a ZH-ja. A jogkövetési vizsgálat egy olyan ZH, amelyen az elbukók biztosan mennek „vizsgázni”, azaz tételes adóellenőrzésre.)

Top hiba 3#: Félvállról venni, slendriánul, elutasítóan kezelni a nyilatkozattételi kötelezettségeket.

Aki félvállról veszi nyilatkozattételi kötelezettségét (legyen az szóbeli vagy írásbeli), nem kellő körültekintéssel, nem megfelelő részletességgel és pontossággal válaszol, az bajba sodorja mind saját cégét, mind partnerei cégeit.

Hallgasson ránk, illetve több mint 20 év alatt felhalmozódott tapasztalatainkra, ne kövesse el a fenti hibákat és azt se hagyja, hogy a könyvelője elkövesse azokat az Ön nevében. Forduljon hozzánk bizalommal, ahol lelkes, szakértő és diszkrét segítségre számíthat.

Információ, időpont egyeztetés:

Ardai Attila               Telefon: +36-20-949-2069

Díjazásunk fix díjból és / vagy sikerdíjból tevődik össze, a ránk bízott ügy sajátosságainak figyelembevételével kötött írásbeli megállapodás alapján. Részletek a hatályos díjjegyzékben.