Még több információ a végelszámolásrólMég több végelszámolás infó:


Bt. és Kkt. esetében lehetőség van egyszerűsített végelszámolás lefolytatására, ilyenkor a nem kell a végelszámolás kezdetét a cégbírósághoz bejelenteni, hanem a végelszámolás megindításáról a Cégközlönyben kell közleményt közzétenni, aminek díja 15.000,- Ft. Ezt postai úton kell megfizetni.


Az egyszerűsített végelszámolás lefolytatására akkor van lehetőség, ha a végelszámolást 150 napon belül be lehet fejezni.


Amennyiben nem egyszerűsített végelszámolással történik a cég megszüntetése, a végelszámolás kezdetét be kell jelenteni a cégbíróság felé egy változás bejegyzési kérelemben, amelynek illetéke 15.000,- Ft, közzétételi díja 3.000,- Ft. Ezt elektronikus úton kell leróni. Ilyenkor a cég végelszámolását a Cégbíróság teszi közzé a Cégközlönyben.


A közzétételre azért van szükség, hogy az esetleges hitelezők be tudják jelenteni az igényüket.


A végelszámoló kötelessége, hogy a végelszámolási nyitó mérleget elkészíttesse. Ezt a Cégbíróság felé csatolni kell, a végelszámolás kezdetének bejelentésekor.


A végelszámoló a végelszámolás megindulását követően be kell, hogy szerezze a Nyugdíjfolyósító igazolását a cég által járulékfizetésre bejelentett személyek számáról, ennek illetéke 3.000,- Ft; valamint az illetékes környezetvédelmi hatóság igazolását arról, hogy folytatott-e környezetvédelmi terheléssel járó tevékenységet a cég. A környezetvédelmi igazolás illetéke 5.000,- Ft. Amennyiben voltak a cégnek munkavállalói a munkavállalói érdekképviseleti szerveket is értesíteni kell.


A végelszámolás ideje alatt a cég nem folytathat gazdasági tevékenységet.


A végelszámolást akkor lehet befejezni, ha a Cégközlönyben való közzétételtől számítva 40 nap eltelt, hitelezői igényt nem jelentettek be és a fenti iratok rendelkezésre állnak. Ekkor a legfőbb szervnek újabb ülést kell tartania és el kell fogadnia a végelszámoló vagyonfelosztási javaslatát, valamint döntenie kell a végelszámolás befejezéséről. Erre a napra szükséges egy zárómérleget készíttetni.

 

A Céghmester végelszámolás kapcsán az alábbiakban tud segíteni ügyfeleinek:

1. Elmaradt, elhanyagolt könyvelés rendbetétele a végelszámolás megindításához, beleértve az esetleges tagi kölcsön, házipénztár stb. problémákat is. Amennyiben ebben szeretné segítségünket kérni, kérjük hívja könyvelőirodánk vezetőjét:

Kertész Mária 06-20-442-8466

2. Végelszámolási eljárás megindítását megelőző konzultáció, végelszámolás folyamatának ügyintézése, megszervezése, a végelszámolásra kijelölt személy, a könyvelő és az ügyvéd tevékenységének összehangolása a végelszámolás gyors befejezése érdekében. Amennyiben ezekben szeretné segítségünket kérni, kérjük hívja végelszámolás ügyintézésére, megszervezésére szakosodott munkatársunkat:

Hegedűs Imréné (Ági)  06-20-924-0560

(Ha bármely okból a fenti szám nem elérhető a Céghmester 06-1-410-7997-es központi számán keresztül üzenet hagyható, illetve név és telefonszám pontos megadásával visszahívás kérhető.)

Tanácsadás, konzultáció minimális díja: 10.000 Ft+ÁFA

 

Végelszámolás díjai és költségei:

Bt. végelszámolás:

Munkadíj (Céghmester+ügyvéd összesen): 60-80.000 Ft (bruttó)

Illeték és közzététel: illeték nincs, közzététel: 15.000 Ft

Kötelező ügyvédi ügyfél azonosítás: belföldi személy: 1.670 Ft/fő, külföldi személy: 2.730 Ft/fő

Szükség esetén hiteles tulajdoni lap lehívásának díja: 3600 Ft/ingatlan, nem hiteles tulajdoni lap: 1.000 Ft/ingatlan

Kft. végelszámolás:

Munkadíj (Céghmester+ügyvéd összesen): 80-100.000 Ft (bruttó)

Illeték és közzététel: 15.000 Ft + 3.000 Ft

Kötelező ügyvédi ügyfél azonosítás: belföldi személy: 1.670 Ft/fő, külföldi személy: 2.730 Ft/fő

Szükség esetén hiteles tulajdoni lap lehívásának díja: 3600 Ft/ingatlan, nem hiteles tulajdoni lap: 1.000 Ft/ingatlan