Végelszámolás problémái Végelszámolás

Végelszámolás legfontosabb tudnivalói


Amennyiben egy cég a tevékenységét nem kívánja tovább folytatni és adóssága nincs, vagy az adósságának a kiegyenlítésére megfelelő fedezet áll rendelkezésre, úgy a végelszámolás lefolytatható.


A végelszámolás megindítását a társaság valamennyi tagjának egyhangú szavazatával lehet megindítani. Ilyenkor a társaság legfőbb szerve (tagok gyűlése, taggyűlés, közgyűlés) kijelöli a végelszámolót, aki lehet a cég korábbi vezető tisztségviselője is, valamint meghatározza a végelszámolás kezdő időpontját, amelynek legalább egy nappal későbbi időpontnak kell lennie, mint a végelszámolás elhatározásának napja. Bt. és Kkt. esetében lehetőség van egyszerűsített végelszámolás lefolytatására.

 

A végelszámolás leggyakoribb problémái:

 

– elmaradt, elhanyagolt könyvelés, melynek rendezése azért fontos, mert a végelszámolás során a NAV ellenőrizheti a céget.

– nagy összegű tagi kölcsön, mely ugyanúgy kötelezettségnek minősül, mint pl. egy szállítói- vagy adótartozás. Amennyiben erre a társaság vagyona nem nyújt fedezetet, ez akadálya a végelszámolás lefolytatásának.

– hiányos házipénztár, mellyel a társaság képviselőjének el kell tudni számolni, mind a tagok felé, mind pedig adott esetben a felszámolás kapcsán elrendelt NAV ellenőrzésnek.

 

A Céghmester végelszámolás kapcsán az alábbiakban tud segíteni ügyfeleinek:

1. Elmaradt, elhanyagolt könyvelés rendbetétele a végelszámolás megindításához, beleértve az esetleges tagi kölcsön, házipénztár stb. problémákat is. Amennyiben ebben szeretné segítségünket kérni, kérjük hívja könyvelőirodánk vezetőjét:

Kertész Mária 06-20-442-8466

2. Végelszámolási eljárás megindítását megelőző konzultáció, végelszámolás folyamatának ügyintézése, megszervezése, a végelszámolásra kijelölt személy, a könyvelő és az ügyvéd tevékenységének összehangolása a végelszámolás gyors befejezése érdekében. Amennyiben ezekben szeretné segítségünket kérni, kérjük hívja végelszámolás ügyintézésére, megszervezésére szakosodott munkatársunkat:

Hegedűs Imréné (Ági)  06-20-924-0560

(Ha bármely okból a fenti szám nem elérhető a Céghmester 06-1-410-7997-es központi számán keresztül üzenet hagyható, illetve név és telefonszám pontos megadásával visszahívás kérhető.)

Tanácsadás, konzultáció minimális díja: 10.000 Ft+ÁFA

 

Végelszámolás díjai és költségei:

Bt. végelszámolás:

Munkadíj (Céghmester+ügyvéd összesen): 60-80.000 Ft (bruttó)

Illeték és közzététel: illeték nincs, közzététel: 15.000 Ft

Kötelező ügyvédi ügyfél azonosítás: belföldi személy: 1.670 Ft/fő, külföldi személy: 2.730 Ft/fő

Szükség esetén hiteles tulajdoni lap lehívásának díja: 3600 Ft/ingatlan, nem hiteles tulajdoni lap: 1.000 Ft/ingatlan 

Kft. végelszámolás:

Munkadíj (Céghmester+ügyvéd összesen): 80-100.000 Ft (bruttó)

Illeték és közzététel: 15.000 Ft + 3.000 Ft

Kötelező ügyvédi ügyfél azonosítás: belföldi személy: 1.670 Ft/fő, külföldi személy: 2.730 Ft/fő

Szükség esetén hiteles tulajdoni lap lehívásának díja: 3600 Ft/ingatlan, nem hiteles tulajdoni lap: 1.000 Ft/ingatlan