Könyvelés-bérszámfejtésElmaradt könyvelés, aktuális könyvelés, könyvelőváltás, cégmegszüntetés – általános információk

Elmaradt könyvelés, bérszámfejtés, elmaradt adóbevallások pótlása

Könyvelőirodánk vállalja elmaradt könyvelés és adóbevallások soron kívüli pótlását rövid határidővel az alábbi esetekben:

 • NAV tartozáshoz, részletfizetéshez kapcsolódóan fontos tudni, hogy részletfizetést csak rendezett könyveléssel, rendezett házipénztárral rendelkező cégnek érdemes kérni, különben a NAV elutasítja. A könyvelés, a házipénztár gyors és legális rendbetételét, a részletfizetési kérelem benyújtását azoknak is vállaljuk, akiknek a jelenlegi könyvelője nem tudja vagy nem akarja ezeket megoldani, elvégezni. 
 • Adó ellenőrzéshez, jogkövetési vizsgálathoz kapcsolódóan: fontos tudni, hogy a revízió nem folytatható le rendezetlen könyvelési anyaggal, elmaradt adóbevallásokkal, az ilyen esetekben a mulasztó cégeket a NAV jelentős bírsággal szankcionálja, ezért fontos a bevallások és a kötelező adatszolgáltatások mielőbbi pótlása.
 • Törölt adószámhoz kapcsolódóan: amennyiben az adószámtörlés okai között a bevallások hiánya, illetve a beszámolók hiánya szerepel, úgy azokat pótolni kell és ezt követően állítható vissza az adószám, illetve a cég törvényes működése.
 • Kényszertörléshez kapcsolódóan: ha a cég az adószámtörlést követően sem pótolta elmaradt adóbevallásait, illetve beszámolóit, elrendelik a cég kényszertörlését. Csak abban az esetben állítható helyre a cég működése, illetve fordítható vissza a kényszertörlés, ha a cég pótolja az elmaradásait.
 • Felszámoláshoz kapcsolódóan: ha a cég felszámolásra kerül, a könyvelési anyag csak rendezetten, az elmaradt adatszolgáltatások pótlása esetén adható át a felszámolónak. Ha ez nincs rendben, akkor a cég képviselője – tehát nem a cég, aki már fizetésképtelen – 2 millió Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.
 • Végelszámoláshoz kapcsolódóan: végelszámolás esetén a NAV minden esetben végigellenőrzi a bevallások és egyéb kötelező adatszolgáltatások megtörténtét, ezek hiányában a végelszámolás nem vihető végig, nem fejezhető be.
 • Cégeladáshoz kapcsolódóan: az üzletrészek átruházása, illetve az ehhez kapcsolódó ügyvezető váltás esetén is rendezni kell a könyvelést és pótolni az esetleges elmaradásokat, ezek hiányában a “cégeladás” nem tekinthető jogszerűnek.

Fenti problémák megoldásával forduljon hozzánk bizalommal!

 

Díjazás: feladattól függően, megegyezés szerint

 

Kérje közvetlen, személyes segítségünket:

Czene Virág 06-20-924-0590

 

Önrevízió gyors, soron kívüli elkészítése jogkövetési vizsgálathoz kapcsolódóan:

Önrevíziót akkor célszerű végrehajtani, ha a valós adatok és a könyvelési adatok között eltérés mutatkozik, pl. le nem adott bizonylatok, elírás, pontatlanság kapcsán. Különösen fontos elvégezni az önrevíziót jogkövetési vizsgálat esetén, ahol nem pusztán jogi lehetőség, sokkal inkább adóhatósági elvárás a könyvelés pontosítása, rendbetétele, a bevallások pótlása.

Díjazás: feladattól függően, megegyezés szerint

 

Kérje közvetlen, személyes segítségünket:

Czene Virág 06-20-924-0590

 

Aktuális könyvelés, bérszámfejtés

Tisztelt Érdeklődőnk, Tisztelt Partnerük!

Amennyiben aktuális könyvelését, bérszámfejtését velünk szeretné végeztetni, kérjük jelentkezzen be személyes konzultációra, melynek során megismerjük problémáit, igényeit; ezt követően személyre szabott ajánlatot adunk Önnek.

Kérje közvetlen, személyes segítségünket:

Czene Virág 06-20-924-0590
Ardai Attila 06-20-949-2069

 

Könyvelőváltás

Miért és hogyan váltson könyvelőt:

 • Ha a jelenlegi könyvelő rendszeresen késve adja be az Ön adóbevallásait.
 • Ha a jelenlegi könyvelő ehhez képest magas díjat kér.
 • Ha a jelenlegi könyvelő fél a NAV-tól.
 • Ha a jelenlegi könyvelő fél a felelősségvállalástól. 
 • Ha a jelenlegi könyvelő kifejezetten megijed az esetleges házipénztár, tagi kölcsön, stb. problémáktól, azaz nem kreatív.
 • Ha a jelenlegi könyvelője ritkán vagy egyáltalán nem egyeztet Önnel és Ön emiatt semmit nem tud cége könyveléséről, gazdasági állapotáról.
 • Ha eldöntötte, hogy könyvelőt vált, mondja fel a szerződést, fizesse ki az elvégzett munkát, hozza el könyvelési anyagát, ragaszkodjon hozzá, hogy legyen egy aktuális főkönyv az új könyvelő részére. 

Kérje közvetlen, személyes segítségünket:

Ardai Attila 06-20-949-2069

Czene Virág 06-20-924-0590

 

Cégmegszüntetés-végelszámolás

Amennyiben feleslegessé vált cége van, azt segítünk megszüntetni, azaz végelszámolni . A végelszámolás jogi feltétele, hogy a cégnek ne legyen kötelezettsége, azaz tartozása. A végelszámolás, egész pontosan az egyszerűsített végelszámolás díja 120.000 Ft, időbeni lefolyása 4-6 hónap. Ha Ön ennél gyorsabban szeretne kiszállni, megszabadulni cégétől, akkor válassza az azonnali cégátvétel szolgáltatásunkat 180.000 Ft díjazástól. Erről a szolgáltatásról külön menüpontban tájékozódhat.

Ardai Attila 06-20-949-2069

Joggal merül fel a kérdés: mit csináljon az, akinek a feleslegessé vált cége tartozást halmozott fel, és emiatt nem lehet végelszámolni?! Nagyon kell vigyázni, tele van a piac adójogilag kockázatos, a büntetőjog határait átlépő ajánlatokkal. Kérje etikus, biztonságra, kockázatkerülésre irányuló tanácsunkat. 
Nem biztos, hogy meg tudjuk mondani mit csináljon; de azt biztosan tudni fogjuk, hogy MIT NE csináljon!!!

Ardai Attila 06-20-949-2069

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy irodáink kisállatbarát irodák, ügyintézési idejük alatt szívesen látjuk négylábú kedvenceiket is!

Weboldalunkon történő hatékony eligazodás érdekében az oldal struktúráját úgy alakítottuk ki, hogy az információk hármas – a vállalkozások életciklusához igazodó – szakmai tagozódásban (START Support, OPERATION Support, EXIT Support) és háromszintű információ megosztási struktúrában (rendszerező információk; általános információk; részletes és kiegészítő információk) kerüljenek bemutatásra.
A rendszerező és általános információk a „menüből” közvetlenül, a részletes és kiegészítő információk pedig a főoldalról és/vagy az általános információkat ismertető oldalakról közvetlenül érhetők el.

Szándékaink szerint a Céghmester Business Support a rendszerető és rendszerben gondolkodó, intelligens, megfontolt, észszerű kockázatokat vállaló, kevésbé árérzékeny mikro- és kisvállalkozóknak kíván szakszerű, intelligens, gyors, átfogó és rendszerezett problémamegoldásokat nyújtani, minden esetben a Megbízónk/Ügyfelünk jogi, pénzügyi és személyes érdekeinek az elsődlegessége alapján.

Tájékoztatjuk Tisztelt Érdeklődőinket és Ügyfeleinket,hogy a cégünk korábbi nevéhez (Céghmester) megtévesztésig hasonló cegmester.com, illetve cehmester.hu oldalakhoz és azok üzemeltetőihez semmi közünk, azoktól mind szakmailag, mind etikailag maximálisan elhatárolódunk! Egyebek mellett emiatt is változtattuk-bővítettük cégnevünket, brandünket Céghmester Business Support cégcsoportra. Ugyancsak elhatárolódunk a cegmester.com-hoz és a cehmester.hu-hoz hasonló etikájú, szellemiségű, olcsó vagy olcsónak látszó szolgáltatásokat kínáló vállalkozások szakmailag aggályos ajánlataitól, tevékenységétől.

Cégnevünket és brandünket fennállásunk közelgő 30. évfordulója alkalmából újítjuk-változtatjuk meg, az új nevünk Céghmester Business Support cégcsoport. Az évforduló alkalmából üzleti struktúránkat is újragondoljuk, szolgáltatásainkat a vállalkozások életciklusához igazodva átstruktúráltuk/struktúráljuk. Ennek szerves része a weboldal – főleg a ceghmester.hu oldal – új struktúrához igazodó átrendezése-átszövegezése. Az esetleges üzemzavarokért, tartalom hiányért (“feltöltés alatt”) elnézésüket és türelmüket kérjük.  

OPERATION Support - részletes és kiegészítő információk

Cégmódosítás meneteCégmódosítás problémái
Elmaradt könyvelésKönyvelőváltás
Önrevízió és másAdóellenőrzés top hibák
Adóellenőrzések ügyvitele