Cégeladás akadályaiCégeladás akadályai

Remélhetőleg minden Érdeklődőnknek és Ügyfelünknek nyilvánvaló, hogy a cégeladás/cégvásárlás fogalompár ugyanazt az ügyletet takarja, az egyik eladói, a másik vevői szemszögből.

Lássuk tehát a cégeladás azon legfontosabb akadályait, melyek közül bármelyik probléma fennállása meghiúsítja a cégadásvételt.

Cégeladás akadályai 1#
Feleslegessé vált Bt eladásában, feleslegessé vált Kkt eladásában, törölt adószámú cég eladásában, lefoglalt vagyoni részesedésű cég eladásában ne gondolkozzon, az nálunk biztosan nem fog menni. Végrehajtással terhelt cég eladása lehetséges, ha igazolja, hogy a tartozás ki lett fizetve. Bt eladása helyett ajánlunk más törvényes megoldásokat.

Cégeladás akadályai 2#
A jegyzett tőke teljes befizetésének hiánya, elmaradása. Ez jogi akadály. A befizetés vagy annak elmaradása a cég főkönyvében/beszámolójában a “jegyzett, de még be nem fizetett tőke” rovatban ellenőrizhető.

Cégeladás akadályai 3#
A cégnek ne legyen tartozása, illetve köztartozása, pontosabban lejárt tartozása ne legyen. Ezeket a leköszönő ügyvezető jognyilatkozatával, illetve az általa lekért adószámlákkal (NAV, önkormányzat) lehet hitelesen alátámasztani.

Cégeladás akadályai 4#
A cég könyvelése pontos és naprakész legyen, ne legyenek elmaradt adóbevallások és egyéb elmaradt adatszolgáltatások.

Cégeladás akadályai 5#
Az eladásra szánt cég iratai meglegyenek, rendezetten, minimum 5 évre visszamenőleg.

Cégeladás akadályai 6#
Az eladó cég eladási ára, átvételi feltételei reálisak legyenek.

Cégeladás akadályai 7#
A cég új, többségi tulajdonosa és ügyvezetője ne legyen büntetett előéletű és ne képezzen az ART. szerinti “akadályt”. Ez látszólag a cégvásárlóra tartozó probléma, azonban jobb, ha a céget eladó személy(ek) is figyelnek erre, tekintettel arra, hogy ha eltiltott/akadályt jelentő személynek adják el a céget, akkor azt a cégbíróság vagy nem jegyzi be, vagy ha bejegyezte, akkor az adóhatóság utóbb kötelezi a céget az akadályt jelentő személy töröltetésére.

Cégeladás akadályai 8#
A cég leköszönő ügyvezetője ne zárkózzon el egy korrekt, részletes átadás-átvételi aktus végrehajtása, illetve jegyzőkönyvbe foglalása elől, ez mind a leköszönő-, mind az új ügyvezetőnek fontos érdeke.

Cégeladás akadályai 9#
Feleslegessé vált eladó cégben ne legyenek függőben lévő adóellenőrzések vagy egyéb függőben lévő hatósági ellenőrzések, továbbá a cég ne legyen folyamatban lévő per alanya, sem felperesi, sem alperesi pozícióban, valamint ne legyenek a cégnek nyitott, lezáratlan elszámolásai. Működő cég eladása esetén ezek a feltételek nem minden esetben relevánsak.

Tisztelt Érdeklődőnk, Tisztelt Ügyfelünk!

Amennyiben további akadályokkal találkozik, úgy azt juttassa el hozzánk, hogy mind a magunk, mind mások okulása céljából felrakhassuk a listánkra! Előre is köszönjük!

Kérje közvetlen, személyes segítségünket:

Ardai Attila

06-20-949-2069

Felhívjuk figyelmüket, hogy irodáink kisállatbarát irodák, ügyintézési idejük alatt szívesen látjuk négylábú kedvenceiket is!

Weboldalunkon történő hatékony eligazodás érdekében az oldal struktúráját úgy alakítottuk ki, hogy az információk hármas – a vállalkozások életciklusához igazodó – szakmai tagozódásban (START Support, OPERATION Support, EXIT Support) és háromszintű információ megosztási struktúrában (rendszerező információk; általános információk; részletes és kiegészítő információk) kerüljenek bemutatásra.
A rendszerező és általános információk a „menüből” közvetlenül, a részletes és kiegészítő információk pedig a főoldalról és/vagy az általános információkat ismertető oldalakról közvetlenül érhetők el.

Szándékaink szerint a Céghmester Business Support a rendszerető és rendszerben gondolkodó, intelligens, megfontolt, észszerű kockázatokat vállaló, kevésbé árérzékeny mikro- és kisvállalkozóknak kíván szakszerű, intelligens, gyors, átfogó és rendszerezett problémamegoldásokat nyújtani, minden esetben a Megbízónk/Ügyfelünk jogi, pénzügyi és személyes érdekeinek az elsődlegessége alapján.

Tájékoztatjuk Tisztelt Érdeklődőinket és Ügyfeleinket,hogy a cégünk korábbi nevéhez (Céghmester) megtévesztésig hasonló cegmester.com, illetve cehmester.hu oldalakhoz és azok üzemeltetőihez semmi közünk, azoktól mind szakmailag, mind etikailag maximálisan elhatárolódunk! Egyebek mellett emiatt is változtattuk-bővítettük cégnevünket, brandünket Céghmester Business Support cégcsoportra. Ugyancsak elhatárolódunk a cegmester.com-hoz és a cehmester.hu-hoz hasonló etikájú, szellemiségű, olcsó vagy olcsónak látszó szolgáltatásokat kínáló vállalkozások szakmailag aggályos ajánlataitól, tevékenységétől.

Cégnevünket és brandünket fennállásunk közelgő 30. évfordulója alkalmából újítjuk-változtatjuk meg, az új nevünk Céghmester Business Support cégcsoport. Az évforduló alkalmából üzleti struktúránkat is újragondoljuk, szolgáltatásainkat a vállalkozások életciklusához igazodva átstruktúráltuk/struktúráljuk. Ennek szerves része a weboldal – főleg a ceghmester.hu oldal – új struktúrához igazodó átrendezése-átszövegezése. Az esetleges üzemzavarokért, tartalom hiányért (“feltöltés alatt”) elnézésüket és türelmüket kérjük.  

EXIT Support - részletes és kiegészítő információk

Végelszámolás fontos infókCégátvétel-cégátadás, cégeladás-cégvásárlás
Cégeladás meneteCégeladás fontos infók
Cégeladás akadályaiAzonnali cégátvétel fontos infók
Azonnali cégátvétel menete