Cégátvétel-cégátadás, cégeladás-cégvásárlásFogalommeghatározások és elkülönítések, egyéb részletes információk

Etikus vállalkozássegítő irodaként elengedhetetlennek tartjuk, hogy a fenti fogalmakat minden Érdeklődőnk/Ügyfelünk pontosan megértse annak érdekében, hogy saját maga számára a legoptimálisabb jogi, pénzügyi és személyes döntést hozhassa meg. Munkánk/küldetésünk része, hogy ezen döntés meghozatalában – cca. 25 év munkája során szerzett tapasztalataink birtokában – maximális segítséget nyújtsunk; illetve a meghozott döntést a Megbízónkkal történő megegyezés alapján, vele szoros együttműködésben végre is hajtsuk.

Cégátvétel-cégátadás, cégeladás-cégvásárlás

Cégátvétel-cégátadás esetén a céget átadó tulajdonosok fizetnek a céget átvevő személynek vagy cégnek.

Cégeladás-cégvásárlás esetén a vevő fizet az eladónak.

Cégátvétel-cégátadás
Azonnali cégátvétel szolgáltatásunkat azoknak ajánljuk, akik feleslegessé vált cégükből azonnal ki akarnak szállni, akik még a végelszámolás 4-6 hónapos átfutási idejét sem akarják megvárni. A szolgáltatási díj minimum 180.000 Ft, a pontos összegre a cég főkönyvének ismeretében teszünk ajánlatot. A szolgáltatási díjról számlát állítunk ki, melyet akár átutalással, akár készpénzben fizethetsz. A szolgáltatás igénybevételéhez kérd könyvelőd, ügyvéded segítségét, akivel maximálisan együtt fogunk működni. Fontos tudnod, hogy sem a cégátadás, sem a cégeladás könyvelő nélkül nem működik. Ha nincs könyvelőd, ebben is segítünk. Az azonnali cégátadás lényege, illetve előnye az átadó(k) szempontjából, hogy – szolgáltatási díj megfizetése ellenében – azonnal mentesül(nek) a céggel összefüggő problémák ügyintézésének teendői, az ezzel összefüggő költségek viselése; és az ezekkel járó jogi felelősség alól. Az azonnali cégvételben magas házipénztárral, magas tagi kölcsönnel rendelkező Kft-knek és Bt-knek is tudunk segíteni. Megjegyezzük, hogy a magas házipénztár – jogi típusú kreativitással – a legtöbb esetben valósan és legálisan csökkenthető, mely által az azonnali cégátvétel szolgáltatási díja is csökkenthető. Részletek a https://ceghmester.hu/exit-support/azonnali-cegatvetel.html menüpontban, valamint a https://ceghmester.hu/vegelszamolas.html menüpontban.

Tájékoztatjuk Tisztelt Érdeklődőinket, hogy jelentős tartozást felhalmozott cégeket nem veszünk át, azokkal nem foglalkozunk. Annyit segítünk, hogy tanácsadás keretében megmondjuk MIT NE tegyen, tekintettel az adójogi és büntetőjogi kockázatokkal teli ajánlatokra, melyektől hemzseg az internet.

Segítünk: Ardai Attila 06-20-949-2069

Cégeladás, cégvásárlás

Hogyan segíti a Céghmester cégközvetítő irodája a cégeladókat, illetve a cégvásárlókat

Az eladó cégek tulajdonosait, kínálóit az alábbi módon segítjük a cégeladás sikeressé tételében:

Teljeskörű, felelős közvetítés keretében segítünk eladni a céget, egész pontosan a cég üzletrészeinek 100%-át. Ez azt jelenti, hogy a cégeladás folyamatát megfelelő szakemberek bevonásával (ügyvéd, könyvelő, stb.) az elejétől a végéig intézzük üzletileg, jogilag, számvitelileg egyaránt; biztosítjuk, hogy sem a cégeladás folyamata során, sem a cégeladás után, illetve a változásbejegyzést követően probléma ne merülhessen fel.

Segítünk: Ardai Attila Cégközvetítési tanácsadó 06-20-949-2069

Cégközvetítés típusai, feltételei

feleslegessé vált, nem működő cégek közvetítése:


Kiknek ajánlott feleslegessé vált céget eladni:
Azoknak, akiknek nem működik a cégük, azaz nincs árbevételük, csak költségük (pl. könyvelő, bérköltség)
Végelszámolás helyett kifejezetten ajánljuk a cégeladást abban az esetben, ha a meglévő eladó cég – leggyakrabban eladó Kft. – tartozás nélküli, rendezett könyvelésű, éves ÁFA-bevalló vagy negyedéves ÁFA-bevalló. Ha az eladó cég havi ÁFA-bevalló, esetleg egyéb problémája is van (pl. tagi kölcsön), akkor inkább az azonnali cégátadást javasoljuk.
A cégeladás árak (benne a Kft. eladási ára) 200-800.000 Ft között mozognak kereslettől függően.
A cégeladás átfutási ideje nehezen kiszámítható, általában néhány hónap, de az is előfordul, hogy nem veszik meg az eladó céget.
Összefoglalva: akkor van esély a meglévő feleslegessé vált cég eladására, ha az eladó cég tartozás- és köztartozásmentes, rendezett könyvelésű, éves vagy negyedéves ÁFA-bevalló és teljesen problémamentes, lehetőleg Kft., esetleg Zrt. (Feleslegessé vált Bt-k eladása szinte lehetetlen, Bt-kből való kiszállásra más megoldásokat tudunk ajánlani. Három megoldás lehetséges: azonnali cégátvétel; Kft-vé történő átalakulás; meglévő Kft-be való beolvadás.)
Jogi feltétel még a jegyzett tőke (Kft. eladás esetén törzstőke) hiánytalan rendelkezésre bocsátása (“befizetése”).

Feleslegessé vált cégek közvetítési díja:
A vételár 10%-a, de min. 180.000 Ft, melyet az eladónak és a vevőnek sikeres közvetítés esetén együttesen kell megfizetni készpénzben vagy a Céghmester Csoport közvetítést végző cégének részére történő befizetéssel/átutalással.
A feleslegessé vált cégeket a hirdetés azonosítóban “F”-el jelöljük.
A hitel- és pályázatképes cégek közvetítési díja a vételár 10%-a, de min. 500.000 Ft, melyet az eladónak és a vevőnek sikeres közvetítés esetén együttesen kell megfizetni készpénzben vagy a Céghmester Csoport közvetítést végző cégének részére történő befizetéssel/átutalással.
A feleslegessé vált és egyben hitel- és pályázatképes cégeket a hirdetés azonosítóban “F-HPK”-val jelöljük.

A feleslegessé vált cégek eladási ára, ügyintézése:
A feleslegessé vált cégek eladási ára jellemzően 200e-800e Ft között van, kivéve, ha az eladó cég az utolsó két lezárt üzleti évének gazdálkodási eredménye alapján hitel- és pályázatképes, ebben az esetben a vételár több millió forint is lehet. A feleslegessé vált cégek jellemzően vagyoni elemek nélkül kerülnek átadásra.
A feleslegessé vált cégek közvetítését szóbeli megállapodás (akár telefonon történő egyeztetés) alapján vállaljuk.
Foglalás: minimum 90.000 Ft kaució befizetésével lehetséges, mely a vételárba beszámításra kerül. Amennyiben az ügylet az eladó hibájából meghiúsul, úgy a befizetett összeg a befizető részére visszajár. A kaució pontos és részletes szabályairól a Cégadásvétel fontos infók menüpontban tájékozódhatsz (Cégvásárlás fontos infó 7#).

– működő (know-how-val, eszközökkel, vagyonnal rendelkező) cégek közvetítése:

Kiknek ajánlott működő céget eladni:
Azoknak, akik meglévő, jól prosperáló nyereséges üzleteket kiöregedés, családi okok, szakmai váltás, stb. miatt el kívánják adni.

Kiknek nem tudjuk a működő cégét eladni:
Azoknak, akiknek a nyereségük “nem hivatalos”, azaz a főkönyvükben, illetve a beszámolójukban ez nem látszik (sajnos az ilyen cégeket nem tudjuk eladni, mert a vevők jelentős összeget csak tiszta, átlátható üzleti konstrukcióba fektetnek be).

Kiknek ajánlott működő céget vásárolni:
Azoknak, akik egy már felépített, jól működő, nyereséges üzleti konstrukciót szeretnének átvenni és tovább fejleszteni, tovább vinni.

Működő cégek közvetítésének díjazása:
A közvetítési díj: megegyezéstől függően a vételár 4-8%-a, de min. 1.000.000 Ft, melyet az eladónak kell megfizetni sikeres közvetítés esetén készpénzben vagy a Céghmester Csoport közvetítést végző cégének részére történő befizetéssel/átutalással.
A működő cégeket a hirdetés azonosítóban “MŰK”-kel jelöljük.

A működő cégek eladási ára, ügyintézése:
A működő cégek eladási ára jellemzően 10 millió Ft körül kezdődik és akár több száz millió Ft is lehet. A működő cégek eszközökkel, készletekkel, vevőkörrel, beszállítói körrel, személyi állománnyal, teljes know-how-val kerülnek átadásra.
A működő cégek közvetítését kizárólag írásban megkötött megbízási szerződések alapján vállaljuk.

Vételi szándék megerősítés: 200.000 Ft kaucióval, mely az eladó miatti meghiúsulás esetén a befizetőnek visszajár
Foglalás: a vételár 10%-ával, de min. 1.000.000 Ft befizetésével lehetséges, mely a vételárba beszámításra kerül. Amennyiben az ügylet az eladó hibájából meghiúsul, úgy a befizetett összeg a befizető részére visszajár.

Kapcsolódó szolgáltatások

A cégadásvétel bejegyzéséhez mindenképp szükséges a társasági szerződés módosítása. A Céghmester segít ennek megszervezésében, illetve zökkenőmentes lebonyolításában. A cégadásvétel bejegyzéséhez szükségszerűen kapcsolódhat székhelyszolgáltatás, könyvelés, külföldi tulajdonosok és ügyvezető esetén kézbesítési megbízotti szolgáltatás ezekben a Céghmester teljes körű, felelősségvállalással megerősített segítséget nyújt.

Kérje közvetlen, személyes segítségünket:

Hétköznap hívható munkatársaink:
Ardai Attila 06-20-949-2069
Marosvölgyi Diána 06-20-296-2613
Leskó Veronika 06-20-571-5710
Dánielné Kormány Mónika 06-20-803-1133
Cégiroda központi száma: 06-1-410-7997
(H-Cs: 9-15.30 óra    P: 9-13 óra)

Azonnali cégalapítás vagy egyéb sürgős esetben hétvégén is hívható telefonszámunk: Ardai Attila 06-20-949-2069

 

 

Cégcsoportunk szellemiségéből, küldetéséből következik, hogy Ügyfeleink, Megbízóink választott ügyvédjét, saját könyvelőjét nem riválisként/konkurensként kezeljük. Sokkal inkább együttműködő partnerként gondolunk-számítunk rájuk, annak érdekében, hogy Ügyfele/Ügyfelünk problémájának megoldása érdekében – a közös munka eredményeképpen – minél jobb megoldás születhessen. Az együttműködéshez mindössze az szükséges, hogy az Ügyfele érdekében eljáró ügyvéd, könyvelő felvegye velünk a kapcsolatot.

Szándékaink szerint a Céghmester Business Support a rendszerető és rendszerben gondolkodó, intelligens, megfontolt, észszerű kockázatokat vállaló, kevésbé árérzékeny mikro- és kisvállalkozóknak kíván szakszerű, intelligens, gyors, átfogó és rendszerezett problémamegoldásokat nyújtani, minden esetben a Megbízónk/Ügyfelünk jogi, pénzügyi és személyes érdekeinek az elsődlegessége alapján.

Tájékoztatjuk Tisztelt Érdeklődőinket és Ügyfeleinket,hogy a cégünk korábbi nevéhez (Céghmester) megtévesztésig hasonló cegmester.com oldalhoz és annak üzemeltetőihez semmi közünk, azoktól mind szakmailag, mind etikailag maximálisan elhatárolódunk! Egyebek mellett emiatt is változtattuk-bővítettük cégnevünket, brandünket Céghmester Business Support cégcsoportra. Ugyancsak elhatárolódunk a cegmester.com-hoz hasonló etikájú, szellemiségű, olcsó vagy olcsónak látszó szolgáltatásokat kínáló vállalkozások szakmailag aggályos ajánlataitól, tevékenységétől.

Cégnevünket és brandünket fennállásunk közelgő 30. évfordulója alkalmából újítjuk-változtatjuk meg, az új nevünk Céghmester Business Support cégcsoport. Az évforduló alkalmából üzleti struktúránkat is újragondoljuk, szolgáltatásainkat a vállalkozások életciklusához igazodva átstruktúráltuk/struktúráljuk. Ennek szerves része a weboldal – főleg a ceghmester.hu oldal – új struktúrához igazodó átrendezése-átszövegezése. Az esetleges üzemzavarokért, tartalom hiányért (“feltöltés alatt”) elnézésüket és türelmüket kérjük.  

Weboldalunkon történő hatékony eligazodás érdekében az oldal struktúráját úgy alakítottuk ki, hogy az információk hármas – a vállalkozások életciklusához igazodó – szakmai tagozódásban (START Support, OPERATION Support, EXIT Support) és háromszintű információ megosztási struktúrában (rendszerező információk; általános információk; részletes és kiegészítő információk) kerüljenek bemutatásra.
A rendszerező és általános információk a „menüből” közvetlenül, a részletes és kiegészítő információk pedig a főoldalról és/vagy az általános információkat ismertető oldalakról közvetlenül érhetők el.

Felhívjuk figyelmüket, hogy irodáink kisállatbarát irodák, ügyintézési idejük alatt szívesen látjuk négylábú kedvenceiket is!

EXIT Support - részletes és kiegészítő információk

Végelszámolás fontos infókCégátvétel-cégátadás, cégeladás-cégvásárlás
Cégeladás meneteCégeladás fontos infók
Cégeladás akadályaiAzonnali cégátvétel fontos infók
Azonnali cégátvétel menete