VégelszámolásVégelszámolás, egyszerűsített végelszámolás, végelszámolás alternatív megoldásai – általános információk

A végelszámolás, illetve az egyszerűsített végelszámolás a gazdasági társaság jogutód nélküli megszüntetésére irányuló eljárás.
Az egyszerűsített végelszámolás ügyvédi közreműködés nélkül, praktikusan a könyvelővel is végigvihető jogi eljárás.
A végelszámolás, illetve az egyszerűsített végelszámolás útján történő cégmegszüntetés egy lehetséges kiszállási lehetőség a feleslegessé vált, nem működő, nyűgöt-terhet jelentő cégből, azonban nem minden esetben praktikus vagy célszerű.
Lehet kifejezett jogi akadály (pl. adótartozás, szállítói tartozás) vagy akár pénzügyi akadály, illetve pénzügyi célszerűtlenség a jegyzett tőkén felüli vagyon utáni adóterhek (cca. 28%) megfizetését illetően vagy a magas tagi kölcsön utáni adóterhek (cca. 37%) megfizetése tekintetében.

Jegyzett tőkén felüli vagyon esetében a leggyakoribb és egyben legsúlyosabb probléma a magas házipénztár. Ez a legtöbb esetben legálisan csökkenthető. Tapasztalataink szerint a házipénztár csökkentés legális módjait sem az ügyvezetők, sem a könyvelők nem ismerik eléggé (tisztelet a kivételeknek)! A házipénztár valós csökkentéséhez jogi típusú kreativitás szükséges, nem pedig számviteli típusú, amivel a könyvelők rendelkeznek. Számviteli kreativitással a magas házipénztár és a magas tagi kölcsön problémák megoldását inkább csak elodázzák, mint megoldják (pl. “áttesszük követelésbe”). Ezért házipénztár probléma esetére minden érdeklődőnknek javasoljuk, nézzük meg közösen, hogyan és milyen mértékben tudnánk valósan és legálisan csökkenteni a magas házipénztárat. Irodánk – NAV ellenőrzéshez és NAV végrehajtáshoz kapcsolódóan – már több esetben oldott meg magas házipénztár és magas tagi kölcsön problémákat, amelyeket a NAV is elfogadott.

Házipénztár és tagi kölcsön problémák esetén, illetve ha nem tudja eldönteni, hogy mit kezdjen feleslegessé vált, nyűgöt, problémát, költséget jelentő cégével, kérje segítségünket az Önnek legmegfelelőbb/legoptimálisabb kiszállási megoldás érdekében.

Kérje közvetlen, személyes segítségünket:

Ardai Attila 06-20-949-2069

Czene Virág 06-20-924-0590

Felhívjuk figyelmüket, hogy irodáink kisállatbarát irodák, ügyintézési idejük alatt szívesen látjuk négylábú kedvenceiket is!

Weboldalunkon történő hatékony eligazodás érdekében az oldal struktúráját úgy alakítottuk ki, hogy az információk hármas – a vállalkozások életciklusához igazodó – szakmai tagozódásban (START Support, OPERATION Support, EXIT Support) és háromszintű információ megosztási struktúrában (rendszerező információk; általános információk; részletes és kiegészítő információk) kerüljenek bemutatásra.
A rendszerező és általános információk a „menüből” közvetlenül, a részletes és kiegészítő információk pedig a főoldalról és/vagy az általános információkat ismertető oldalakról közvetlenül érhetők el.

Szándékaink szerint a Céghmester Business Support a rendszerető és rendszerben gondolkodó, intelligens, megfontolt, észszerű kockázatokat vállaló, kevésbé árérzékeny mikro- és kisvállalkozóknak kíván szakszerű, intelligens, gyors, átfogó és rendszerezett problémamegoldásokat nyújtani, minden esetben a Megbízónk/Ügyfelünk jogi, pénzügyi és személyes érdekeinek az elsődlegessége alapján.

Tájékoztatjuk Tisztelt Érdeklődőinket és Ügyfeleinket,hogy a cégünk korábbi nevéhez (Céghmester) megtévesztésig hasonló cegmester.com, illetve cehmester.hu oldalakhoz és azok üzemeltetőihez semmi közünk, azoktól mind szakmailag, mind etikailag maximálisan elhatárolódunk! Egyebek mellett emiatt is változtattuk-bővítettük cégnevünket, brandünket Céghmester Business Support cégcsoportra. Ugyancsak elhatárolódunk a cegmester.com-hoz és a cehmester.hu-hoz hasonló etikájú, szellemiségű, olcsó vagy olcsónak látszó szolgáltatásokat kínáló vállalkozások szakmailag aggályos ajánlataitól, tevékenységétől.

Cégnevünket és brandünket fennállásunk közelgő 30. évfordulója alkalmából újítjuk-változtatjuk meg, az új nevünk Céghmester Business Support cégcsoport. Az évforduló alkalmából üzleti struktúránkat is újragondoljuk, szolgáltatásainkat a vállalkozások életciklusához igazodva átstruktúráltuk/struktúráljuk. Ennek szerves része a weboldal – főleg a ceghmester.hu oldal – új struktúrához igazodó átrendezése-átszövegezése. Az esetleges üzemzavarokért, tartalom hiányért (“feltöltés alatt”) elnézésüket és türelmüket kérjük.  

EXIT Support - részletes és kiegészítő információk

Végelszámolás fontos infókCégátvétel-cégátadás, cégeladás-cégvásárlás
Cégeladás meneteCégeladás fontos infók
Cégeladás akadályaiAzonnali cégátvétel fontos infók
Azonnali cégátvétel menete